VÆRTENS MINDSTE BROLØB

 

 Cykelrute 2021

 

KARREBÆKSMINDE-HOLSTEINBORG-SALTØ PEDALTRAMP 2021

Lige siden vi startede Værtens mindste Broløb i 2015  har denne fantastisk smukke, men også ganske krævende cykeltur været et hit.  I år har vi forlænget ruten en smule med en sløjfe ud omkring dejlige Basnæs. Så nu lander vi på ca. 75 km i alt. Ruten bringer dig fortsat forbi ikke mindre end fire slotte og herregårde, ligesom du kommer til at bestige Sydsjællands Alpes d’Huez. 

Løbet starter i år på Enø-siden af Græshoppebroen. Herefter fortsætter ruten til Karrebæk kirke, der siden ca. 1275 har knejset på det lokale højdepunkt. Her svinger du til venstre og kører gennem den gamle landsby og videre til Klinteby og Bisserup.

Efter en reel stigning cykler du kort efter forbi Holsteinborg Slot, som ud over en meget spændende historie i øvrigt, i 1810 banede vejen for Danmarks første sparekasse.

Fra Holsteinborg går turen videre via den nye forlængelse ud omkring smukke Basnæs indtil vi vender tilbage til den 'gamle' rute forbi godset Snedinges jorder, landsbyerne Bøgelunde og Sønder Bjerge til Hyllested, Sønder Jellinge, Hårslev, Venslev og videre gennem skoven forbi godset Fyrendal til Tornemark.

Så er det tid for ’bjergetapen’, hvor det lokale Alpes d’Huez (Menstrup Bjerg) skal forceres for at nå frem til Saltø Gods. Herfra går det  så gennem Bistrup til Skraverup, hvor ruten går under landevejen og ind på cykelstien mod Karrebæksminde, hvor opløbet finder sted i Alleen.

Praktiske oplysninger om løbet

Tilmeldingsfrist:  Vi har rykket fristen for online tilmelding helt til lørdag, den 11. september kl. 20.00

Længde:  75,3 km. udelukkende ad asfalteret vej.

Starttidspunkt:  Søndag den 12 september 2021  kl. 9.30.

Deltagergebyr:  150 kr. (Børn under 12 år - 75 kr.)

Start:  Ved Broen (ved Stejlepladsen på Enø)

Mål:  Alleen, Karrebæksminde (ca. der hvor Alleen krydser Gl. Brovej)

Rasteplads:  Sdr. Bjerre (Ved gadekæret)

Forplejning:  Vand, energidrik og frugt på rastepladsen samt ved målområdet.

Færdselsregler og cykelhjelm:

Færdselsreglerne skal overholdes.
Brug af cykelhjelm er påbudt.
Cyklen skal være i lovlig og forsvarlig stand.
Det er ikke tilladt at køre med TRI styr.
Du kører på eget ansvar. Det gælder også med hensyn til vejens beskaffenhed og trafikken.
Vores trafikvagter er der for at skabe sikkerhed og ikke for at standse trafikken. Følg derfor deres anvisninger.

Ruteafmærkning:  Ruten er afmærket med skilte placeret i højre side af vejen, og alle større kryds er bemandet med flagposter/trafikvagter.

Startnummer information:  Senest fredag den 10. september om aftenen får alle deltagere, der er tilmeldt på dette tidspunkt, en mail med endelige oplysninger om afhentning af startnummer og andre praktiske oplysninger. 

Udlevering af startnumre:
Udlevering af startnumre sker fra løbskontoret, der er indrettet på det grønne område ved Kanalkroen i Karrebæksminde. Kontoret er bemandet søndag den 12. september kl. 7.30-13.

Kom i god tid. Det er dit eget ansvar, at du er klar, når starten går.

Du kan godt hente startnumre for andre deltagere, men du skal huske at medbringe billettrne for den/de personer, der hentes for.

TILMELDING

 

Et stor tak til vores sponsorer